A nyomozás jelenlegi adatai szerint G. Tamás 2020. augusztus 17-én 12 óra 40 perc körül betörte egy, Budapest IX. kerületében, az Albert Flórián sétányon parkoló Peugeot jobb első ablakát és az autó műszerfalán lévő wi-fi routert ellopta – írja közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható férfi azt sem vette észre, hogy a gépjármű tulajdonosa a hátsó ülésen van, ezért a gépjárműből további értékeket akart ellopni. 

A tulajdonos a férfit a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta, akik a helyszínen elfogták, előállították, és a ferencvárosi nyomozók lopás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A betört ablaküveggel okozott kár eléri a 40 ezer forintot és az autóban a routeren kívül napszemüveg és mobiltelefon is volt, amelynek összértéke hozzávetőlegesen 200 ezer forint.

A nyomozók a férfit kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság 2020. augusztus 19-én elrendelt.