Ilyet is ritkán látni, eső miatt kérik, hogy maradjunk otthon. Aki útra kel, annak arra kell készülnie, hogy időszakosan csak korlátozottan használhatnak egy-egy útszakaszt – figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kedden és szerdán nagyobb mennyiségű csapadék várható több megyében is az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzései alapján. Kedd délutáni óráktól kezdődően több hullámban várható zivatarok, heves záporok kialakulása, amelyek dél, délnyugat felől észak, északkelet felé mozognak majd. Erre elsősorban a Duna-Tisza-közén, valamint néhány szomszédos megyében, például Tolnában és Baranyában számíthatnak a közlekedők.

A zivatartevékenység az éjszaka során is folytatódhat, de akkor a szélrohamok már kevésbé lesznek jellemzők. Ezzel együtt a hangsúly egyre inkább a felhőszakadásokra kerül át, szerdán előreláthatóan a déli, délnyugati megyékben tartós eső is eshet.

Az útkezelő arra kéri a közlekedőket, hogy csak indokolt esetben induljanak útnak, utazás előtt pedig mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról, időjárási körülményekről. Valamennyi érintett megyében készenlétet rendelt el mérnökségein az útkezelő, hogy a szükséges beavatkozásokat, vízátfolyások megszüntetését, a burkolatra került hordalék eltakarítását minél hamarabb el tudják látni.

(A nyitókép illusztráció)