Fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést végeztek a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a megyeszékhelyen július 31-én. Az elsődleges cél, a közúti közlekedési balesetek megelőzése, valamint az ittas járművezetők, és a gyorshajtók kiszűrése volt.

A kora délután megkezdett, éjszakába nyúló rendőri akció alatt 59 gyorshajtást rögzítettek a mérőműszerek. Ezúttal is akadt kirívó eset, az egyik járművezető a megengedett 60 km/óra sebesség helyett 171 km/órával közlekedett, ráadásul a záróvonalat figyelmen kívül hagyva egy előzést is végrehajtott. A járművezető a két dokumentált jogsértés elkövetése miatt összesen 310.000 forint összegű bírság, valamint 10 előéleti pont kiszabására számíthat.

A rendőrök számos esetben intézkedtek, és szabtak ki bírságot a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása, záróvonal átlépése, vezetés közbeni mobiltelefon-használat miatt. A megállított járművezetők ittasság-ellenőrzésen is átestek. Ezúttal is akadt egy gépkocsivezető, aki alkoholt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt, ráadásul járművét eltiltás hatálya alatt vezette, ezért a rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.