Ha nincs tizenmillió forintod villanyautóra, akkor sem kell nélkülöznöd az emissziómentes közlekedés előnyeit. Íme két elektromos kisautó, amelyekhez fillérekért hozzájutsz – igaz, elég messzire kell utaznod, hogy beszerezhesd őket.

Az első Algériából érkezik, és meglehetősen kezdetlegesen néz ki. Alkotója Oussama Touaba mérnök úr, az autócska kétüléses, motorteljesítménye pedig mindössze 2,4 kW – ez két darab villanymotorból áll össze. A végsebesség 40 km/óra, viszont cserébe napelemes töltőt is fejlesztenek hozzá. A kicsi kocsi 400 kilót nyom, és ha szériagyártásba kerülne, egy példánya kijönne 700 000 algériai dinárból, ami nagyjából 1,6 millió forint.

Sokkal tetszetősebb a kínai Hong Guang Mini EV, amit a General Motors helyi leányvállalatai fejlesztettek ki. Ez egyébként már 29 ezer jüan (kb. 1,2 millió Ft) alatt elvihető, ha beérjük 9,2 kWh-ás akkumulátorral és 120 kilométeres hatótávolsággal. A csúcsverzió 13,8 kWh-os akkuval már 170 kilométert megy egy feltöltéssel, mindössze 10 ezer jüannal többért (azaz 1,6 millió forintért.) A végsebesség 100 km/óra, a villanymotor 13 kW teljesítményű, maximális nyomatéka 85 Nm.

Új villanyautók másfél millióért 1
Új villanyautók másfél millióért 2

Új villanyautók másfél millióért

Új villanyautók másfél millióért

Új villanyautók másfél millióért 9
Új villanyautók másfél millióért 10
Új villanyautók másfél millióért 11
Új villanyautók másfél millióért 12
Új villanyautók másfél millióért 13
Új villanyautók másfél millióért 14
Fotó megosztása: