Dark Shadow, azaz Sötét Árnyék: akár egy Star Wars-epizód címe is lehetne, pedig a BMW X-sorozatának csúcsmodelleihez (elsőként az X7-eshez) kidolgozott új, limitált széria fedőnevéről van szó.

A luxus sötét oldala 1
A luxus sötét oldala 2

A luxus sötét oldala

A luxus sötét oldala

A luxus sötét oldala 15
A luxus sötét oldala 16
A luxus sötét oldala 17
A luxus sötét oldala 18
A luxus sötét oldala 19
A luxus sötét oldala 20
A luxus sötét oldala 21
A luxus sötét oldala 22
A luxus sötét oldala 23
A luxus sötét oldala 24
A luxus sötét oldala 25
A luxus sötét oldala 26
Fotó megosztása:

Magyarázni sem nagyon szükséges a sötétséget és árnyékságot: a körülbelül ötszáz példányban készülő BMW X7 Edition Dark Shadow az egyedi optikai megoldásokat kínáló Individual csomag sötét tónusait alkalmazza. Fényes feketék az ablakkeretek, a B- és C-oszlop borítások, a külső tükörszárak.

A luxus sötét oldala 27

Fekete króm fedi a hűtőmaszk minden elemét, az oldalsó légcserélő rostélyokat és a kipufogóvégeket. Fényes fekete a tetősín és sötétítettek az üvegfelületek. Ehhez társul a BMW X-modellen elsőként alkalmazott Frozen Arctic Grey metálfény, amely ugyanúgy matt tónusú, mint a 22 colos, fekete keréktárcsák.

A luxus sötét oldala 28

A választhatóan hat- vagy hétszemélyes utastérben különleges sötétkék/fekete kéttónusú, kontrasztos varrású bőrkárpitozás, sötétkék Alcantara tetőkárpit és sötétkék/fekete bőrborítású műszerfal teremti meg a dark hangulatot, amit alumínium betétekkel kombinált fekete dekorelemek, valamint magas fényű zongorolakk középkonzol tesz teljessé.

A luxus sötét oldala 29

A limitált széria augusztustól kerül gyártásba. Ezzel párhuzamosan az Individual palettájáról két másik karosszériaszín: az Urban Green és a Grigio Telesto is felkerül a nagyobb X-modellek (X5, X6 és X7) kínálatába, ám Dark Shadow dekorrészletek nélkül.

A luxus sötét oldala 30