November 20-án debütál a Mini eddigi legerősebb szabadidőjárműve – sőt, a Mini történetének legerősebb utcai szériamodellje –, a Countryman John Cooper Works változata.

A kétliteres turbómotor 450 Nm-es nyomatékcsúcsa megteszi a magáét, az autó 5,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre; a száguldást a 95 mm-es kipufogókból áradó hangzás festi alá.

Nem épült még erősebb Mini 1
Nem épült még erősebb Mini 2

Nem épült még erősebb Mini

Nem épült még erősebb Mini

Nem épült még erősebb Mini 13
Nem épült még erősebb Mini 14
Nem épült még erősebb Mini 15
Nem épült még erősebb Mini 16
Nem épült még erősebb Mini 17
Nem épült még erősebb Mini 18
Nem épült még erősebb Mini 19
Nem épült még erősebb Mini 20
Nem épült még erősebb Mini 21
Nem épült még erősebb Mini 22
Fotó megosztása:

Ekkora dinamikához komoly fékek illenek; a paprikapiros nyergek elöl négy fix, hátul egy úszódugattyúval harapják a tárcsákat.

Átdolgozták az aerodinamikát, valamint a lámpatesteket is: mindenhol LED-ek világítanak. Elöl alapáras az adaptív fényszóró, de a mátrix LED-ekért felárat kérnek.

Nem épült még erősebb Mini 23

Két új fényezés – fehérezüst és zsályazöld– szerepel a palettán, valamint kérhető zongoralakk optikai csomag, amely fényes feketére cseréli az egyébként krómozott alkatrészeket.

Az utastérben opciós az 5,0 colos digitális műszeregység, valamint a 8,8 colos multimédiás érintőképernyő; az autó beépített SIM-kártyát kapott, így folyamatosan online kapcsolatot tart fenn a külvilággal. Az okostelefon-integráció opciós extra.

a videó a hirdetés után indul