November 20-án debütál a Mini eddigi legerősebb szabadidőjárműve – sőt, a Mini történetének legerősebb utcai szériamodellje –, a Countryman John Cooper Works változata.

A kétliteres turbómotor 450 Nm-es nyomatékcsúcsa megteszi a magáét, az autó 5,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/óra sebességre; a száguldást a 95 mm-es kipufogókból áradó hangzás festi alá.

Ekkora dinamikához komoly fékek illenek; a paprikapiros nyergek elöl négy fix, hátul egy úszódugattyúval harapják a tárcsákat.

Átdolgozták az aerodinamikát, valamint a lámpatesteket is: mindenhol LED-ek világítanak. Elöl alapáras az adaptív fényszóró, de a mátrix LED-ekért felárat kérnek.

Nem épült még erősebb Mini 2

Két új fényezés – fehérezüst és zsályazöld– szerepel a palettán, valamint kérhető zongoralakk optikai csomag, amely fényes feketére cseréli az egyébként krómozott alkatrészeket.

Az utastérben opciós az 5,0 colos digitális műszeregység, valamint a 8,8 colos multimédiás érintőképernyő; az autó beépített SIM-kártyát kapott, így folyamatosan online kapcsolatot tart fenn a külvilággal. Az okostelefon-integráció opciós extra.