Egy férfi 2020. július 15-én, szerdán délelőtt Budapest VIII. kerületében, egy lakóház bejárati ajtajánál kitépte egy idős asszony nyakából két arany nyakláncát, majd elszaladt. A nővel volt a férje is, aki azonnal az elkövető nyomába eredt, de nem tudta utolérni, mert a férfi taxiba ülve elhajtott – kezdte a törtenetet a Police.hu oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság, aminek aztán egy másik taxisofőr lett a főhőse.

Ugyanis látta az esetet, ezért beültette az idős férfit az autójába, és a másik taxis után ment, miközben hívta a rendőrséget. A bejelentővel végig vonalban voltak a rendőrök, akik kollégáikat a helyszínre irányították. A járőrök az Orczy térnél meglátták a feltételezett elkövetőt egy piros lámpánál várakozó taxiban, majd az autó elé álltak, és elfogták a férfit.​​

a videó a hirdetés után indul

A rendőrök a 28 éves budapesti S. Márk zsebében megtalálták az ellopott két arany nyakláncot, továbbá 4 gramm marihuánát is. Mint kiderült, amikor beült a taxiba, azt mondta S. Márk, hogy őt rabolták ki és azért kell sietniük, mert tudja, hol van a tettes. 

Kiderült, hogy a férfi az elmúlt egy hónapban Ferencvárosban és Józsefvárosban is követett el hasonló bűncselekményeket, akkor is sértettek nyakláncát tépte ki. Volt olyan eset a IX. kerületben, amikor egy idős asszonyt a földre lökött, egy másiknak pedig a VIII. kerületben a nyakát szorította meg a támadás során.

A józsefvárosi nyomozók S. Márkot őrizetbe vették, és kétrendbeli rablás, egyrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás, valamint egyrendbeli kábítószer-birtoklás miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Bátor helytállásáért Dr. Terdik Tamás r. dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya 2020. július 17-én elismerésben és jutalomban részesítette Bíró Viktor Ernő taxisofőrt.

a videó a hirdetés után indul