Július 1-től megszűnt a díjmentesség a parkolási zónákban. Ezt követően is szimpatikusabb opció marad az utcai parkolás, bár nőtt az igény az autósokban a parkolóházak iránt is – derül ki a Parkl kutatásából.  A parkolást könnyítő applikáció fejlesztői által végzett nem reprezentatív felmérés szerint az autósok nem spóroltak jelentősen az ingyenes időszakban, ellenben a parkolóhely-kereséssel több időt töltöttek.

A megkérdezettek 77%-a nem használta többet az autóját a vizsgált időszakban, azonban ha mégis útnak indult, azt nem azért tette, mert ingyenes volt a parkolás. A megkérdezettek 55%-ának nem volt befolyásoló tényező a könnyítés, a válaszadók negyede főképp egészségvédelmi szempontokat figyelembe véve döntött az autóhasználat mellett.

A válaszadók 42%-ának átlagosan kétezer forint vagy az alatti összeg maradt a pénztárcájában azzal, hogy az említett időszakban nem kellett fizetni a parkolásért. Ugyanakkor a válaszadók több mint fele egyetért azzal, hogy többet vesződtek a keresgéléssel – ez átlagosan 5-10 perccel többet jelentett -, és 52,3%-uk nyilatkozott úgy, hogy stresszesebb is volt, mint a járványidőszak előtt.