Vasárnap kora délután nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre. A főváros hivatásos tűzoltóit fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották városszerte: az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve a megrongált épületrészek kárenyhítése ad folyamatos munkát.

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 1

Budapest, Békásmegyer (Forrás: Időkép)

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 2

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 3

Budapest, Oktogon

A vasárnap kora délután érkezett vihar nyomán már összesen háromszázötven helyszínen dolgoznak Budapesten a katasztrófavédelem hivatásos egységei: a tűzoltóknak a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve a megrongált épületrészek kárenyhítése ad folyamatos munkát városszerte.

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 4

Budapest, X. kerület (Forrás: MTI)

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 5

Budapest, X. kerület (Forrás: MTI)

Tengelyig ért a víz Budapest egyes pontjain a vihar után 6

A villamosközlekedés is megállt a Szent Gellért téren

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint folytatódik az esős időjárás. Hétfőn inkább délután és csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Eső, zápor bármikor és szinte bárhol előfordulhat, zivatarok elsősorban az ország déli és keleti régióiban alakulhatnak ki. Néhol megélénkül, főleg a Kisalföldön és a Balaton környékén megerősödik a szél, de intenzívebb záporok, zivatarok környezetében is előfordulhat átmeneti szélerősödés. A leghidegebb órákban 15-20 fok lesz. Napközben jellemzően 21-26 fokig, de a tartósabban csapadékos délnyugati tájakon itt-ott csak 19-20 fokig melegszik fel a levegő. Kedden a Dunától keletre és a Dunántúl keleti felén többfelé, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Keleten helyenként felhőszakadás is kialakulhat. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 13 és 19, a maximumhőmérséklet 19 és 26 fok között valószínű.