Ez már nem figyelmetlenségből előforduló apró kilógás, néhány kilogramm túlsúly, a lengyel szerelvény sofőrje szó szerint duplázott, tizenkilencre lapot húzva megpróbálta egy kanyarral letudni a két fordulót. Az út hosszú volt, közel ezer kilométer, de ekkora kockázatot nem csak a rendőri büntetés miatt nem ért meg. 

Az eset részleteit a Baleset-megelőzés Facebook oldala közölte: “Ezt a lengyel járműszerelvényt Németországban állították meg a ludwigsburgi rendőrök Leonberg és Stuttgart között. A mindössze két traktor szállítására tervezett járműszerelvényen ennek éppen a dupláját, azaz négy traktort helyeztek el, melynek össztömege a mérleg tanúsága szerint 28 tonna volt.

Ráadásul két traktor nem is a teljes terjedelmével, hanem csak részben volt a rakodófelületeken, míg másik részük a fa gerendákkal alátámasztott rámpán igyekezett kibírni az eredetileg tervezett több mint ezer kilométeres utat. Az 51 éves sofőr nem kevés pénzt, és természetesen időt akart megspórolni azzal, hogy egy fuvarral akarta az egyébként két fuvarnyi rakományt a célállomásra szállítani. A jármű ilyen feltételekkel egyetlen métert sem haladhatott tovább. Két traktort leemeltek, azt másik szállítójárműnek kellett tovább szállítani, míg a sofőr ellen több közlekedési szabály megszegése miatt indítottak eljárást.”

Egy fordulóval akarta letudni a melót, ezért dupla annyi traktort vitt a kamionos 1Egy fordulóval akarta letudni a melót, ezért dupla annyi traktort vitt a kamionos 2