A korábban átlagos polgárként élő B. V. Cs. pont egy óvodával szemben lakik, és nem bírta elviselni, hogy a szülők autójukkal mindig az ő ingatlana előtt állnak meg reggel és délután. Problémáját éveken keresztül szinte heti rendszerességgel jelezte a városi képviselőtestület egyik tagjának, a fogadóórákon is megjelent, ahol trágár szavakkal szidalmazta a képviselőt, változás azonban nem történt, a kocsik ugyanúgy a háza előtt sorakoztak – írta a Blikk.

A férfinál betelt a pohár, és újabb e-mailt küldött a képviselőnek, most azonban már nem finomkodott: több millió forint kártérítést követelt és azt ígérte: ha valaki a kapujába parkol, mindenkit elgázol.

A feldühödött férfi itt nem állt meg, üzenetet küldött a ceglédi rendőrkapitányságnak is, onnan már tízmilliót követelt fájdalomdíjként, ellenkező esetben megöli a képviselőjét. Ugyanezt elküldte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság címére is.

A követelés teljesítésére és a pénz átadására nem került sor, április 22-én a rendőrség B.-t előállította, és őrizetbe vette súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A Blikk úgy tudja: a férfi tettét megbánta, és szeretne bocsánatot kérni. A parkolási probléma megoldását pedig abban látja, ha eladja a házát, és elköltözik.