Évente 100 megawatt napenergiát készül vásárolni a regionális szolgáltatótól a General Motors legnagyobb gyártóüzeme, amely a Tennessee állambeli Spring Hill városában működik.

A zöld energia egyébként egy Spring Hilltől 300 kilométerre fekvő napelemparkból származik majd. A jelenleg fejlesztés alatt álló szolárerőmű létrejöttéhez nyilván nagyban hozzájárult a General Motors elköteleződése.

Napfénnyel fognak autót gyártani 1

General Motors autógyár, Spring Hill, Tennessee

A General Motors úgy tervezi, hogy az észak-amerikai létesítményeiben felhasznált energia 2023-ra több mint 50 százalékban, 2030-ra pedig 100 százalékban megújuló forrásból fog származni.

A Spring Hill-i üzem egy 850 hektáros területen fekszik. Ebből 280 hektáron mezőgazdasági termelés folyik, további 40 hektárt pedig tudatosan meghagytak füves-mocsaras területnek, ahol szabadon élhetnek a környéken őshonos növény- és állatfajok.

Napfénnyel fognak autót gyártani 2

A Spring Hill-i üzemben motorgyártás, sajtolás és műanyagöntés mellett összeszerelés is folyik: itt készül a Cadillac XT5, a Cadillac XT6, valamint az XT5-tel műszakilag azonos GMC Acadia.