Megnéznéd videón is a vadonatúj A3-es szedánt? Kattints ide, aztán gyere vissza, és olvasd el a cikket!

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 1

Négy centiméterrel hosszabb, kettővel szélesebb és eggyel magasabb, mint elődje, így arányosabb lett az Audi A3 Limousine Sőt, a közegellenállási együttható is javult (0,29 helyett 0,25), amiben a hűtőmaszkba beépített, zárható lamelláknak és a burkolt fenéklemeznek is van szerepe.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 2

A csomagtartó térfogata nem változott, és mivel a tengelytáv is ugyanaz maradt, mint eddig, a hátsó lábtér sem javult, megnőtt viszont a fejtér és a könyököknek is több hely jut.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 3

Az autó 4495 x 1816 x 1425 milliméteres. 2636 mm tengelytáv, 425 literes a csomagtartó. Az új generációból elsőként bemutatott ötajtós Sportback verziónál 15 centivel hosszabb a limuzin.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 4

Az orrkialakítást a masszív hűtőmaszk mellett a csücskös fényszóró határozza meg, akár mátrix LED-es belső szerkezettel, amelyben oldalanként 15-15 dióda dolgozik.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 5

Kérhető sportfutómű, illetve adaptív csillapítás is.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 6

Minden kivitelen alapáras a 10,25 colos digitális műszeregység, ahogy a digitális rádió is. A nagyobb (12,3 col), konfigurálható műszeregység opciós extra. A vezető felé forduló multimédiás érintőképernyő 10,1 colos képátlót kapott.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 7

Az Audi A3 képes kommunikálni környezetével: az autók tájékoztatják egymást a parkolóhelyekről, a sebességkorlátozásokról. Ha kiszállunk, a navigációs rendszer automatikusan átadja a feladatot a telefonunknak, így helyes irányba indulhatunk gyalog. Teljes körű az okostelefon-integráció, akár kulcsként is használhatjuk androidos készülékünket.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 8

Fejlett vezetőtámogató biztonsági rendszerek dolgoznak a fedélzeten.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 9

A bevezetéskor kínált 1,5 literes TFSI 150 lóerős, új fejlesztésű kézi váltóval vagy hétfokozatú DSG-vel kérhető, utóbbihoz 48 voltos mild hibrid rendszer társul. A 2,0 literes TDI szintén 150 lóerős, és ugyancsak hétfokozatú duplakuplungos váltó társul hozzá.

Csinosabb, okosabb az Audi legkisebb szedánja 10