A Toyota Racing Development (TRD) jól hangzó neve ellenére az átlagemberek számára nem kínál többet optikai csomagoknál – de azt mondjuk jól csinálják.

Nézd meg példának okáért az új generációs Toyota Yarishoz fejlesztett készletet. Az autó brutális sportváltozatát már bemutatták, úgyhogy magasan volt a léc, de a TRD megugrotta.

Ahogy szokás, külön-külön is megvásárolhatók az egyes komponensek: az első lökhárító (ködfénnyel vagy anélkül), a küszöbtoldat vagy a hátsó lökhárítósarok. Ezek egyébként 22, 44 és 66 milliméterrel csökkentik a szabad hasmagasságot: a hátsó lökhárító könnyen felakadhat tehát a padkán. A képet matricázás teszi teljessé – kedvencünk a fényszóró sarkába biggyeszthető fekete elem.

Máris itt az új Yaris gyári optikai csomagja 2

Lökhárítókittek

Bár motortuning nincs, az aerodinamikának adott egyet a TRD: a kerékívekre ragasztható örvénylés-csökkentő idomok mellett az oldalablakok pereméhez illeszkedő szélterelők is kaptak néhány áramlástanilag optimalizált pöcköt és bütyköt.

Funkcionális kiegészítők is szerepelnek a palettán: szőnyegek, kilincsvédő fóliák, és persze a 16 colos keréktárcsa, valamint a toronykitámasztás. A felniszett 725 ezer forintnak megfelelő japán jenbe kerül, az optikai és aerodinamikai elemek 90-170 ezer forint körüli áron kelletik magukat. A TRD tuningcsomagja a tervek szerint elérhető lesz Európában is, de csak jóval az új Yaris hivatalos megjelenése után.

Máris itt az új Yaris gyári optikai csomagja 3

Szélfogók, küszöbtoldat és kockászászló-matrica