A veszélyhelyzet kihirdetése után látványosan csökkent a parkolási tranzakciók száma – legalábbis a Parkl adatai ezt mutatják. Ez számokban annyit jelent, hogy Budapesten a múlt hét hétköznapi átlagos parkolási számokhoz képest a hétfői napon közel 43 százalékkal volt kevesebb parkolási tranzakció. Vidéken átlagosan 30 százalékkal csökkent a közterületi parkolások száma a cég mérése szerint.

A legszembetűnőbb változás a zárt téri helyszíneken figyelhető meg. A Parkl adatai szerint a múlt hét hétköznapi átlagos zárt téri parkolási számokhoz képest már 56 százalékkal kevesebb parkolási tranzakció volt.

Olyan helyszínek parkolóhelyei maradtak félig-meddig üresen, mint a bevásárlóközpontok, plázák, valamint a nagyobb irodaházak. A belváros közelében lévő parkolókat szinte egyáltalán nem használták az autósok.

A cég az automaták veszélyeire is figyelmeztet: a parkolóautomata gombjának megnyomása, vagy a jegyek használata is veszélyforrást jelent a vírus terjedésében. Ezért azt ajánlják, hogy lehetőleg olyan megoldásokat használjanak a parkolódíj fizetésére, amelyek érintésmentes szolgáltatást biztosítanak.