Nem egészen hét másodperc alatt nyitja le vászontetejét, és ezzel minden idők leggyorsabb motoros tetőmozgató mechanizmusát kínálja az Aston Martin Vantage Roadster, a brit manufaktúra legújabb tagja.

Az 510 lóerős, 685 Nm nyomatékú 4.0 V8-as turbómotorral és nyolcfokozatú automata váltóval szerelt autó műszakilag teljesen megegyezik a 2018-ban bemutatott Vantage kupéval, beleértve az adaptív lengéscsillapítókat, a nyomatékvektor-szabályozási rendszert és az elektronikus vezérlésű önzáró differenciálművet.

Egyetlen kabrió sem volt még ilyen gyors 2

Az új fejlesztésű, könnyített tetőszerkezetnek köszönhetően csupán 60 kilót hízott a kabriósítás során. A hátsó lengéscsillapítókat és az ESP-t mindenesetre a módosított vázszerkezetből adódó, eltérő paraméterekhez hangolták. Szintén egyedi hangolást kapott a négyfokozatú (normál, sport, sport plusz és verseny) üzemmódváltó.

A tető 6,7 mp alatt nyitható, 6,8 alatt zárható, akár 50 km/óra sebesség mellett.  A csomagtartó 200 literes.

Egyetlen kabrió sem volt még ilyen gyors 3

A Roadster apropóján új stíluselemeket vezet be a Vantage családban az Aston Martin. Ilyen az új (pontosabban épp hogy régi, tradicionális) hűtőmaszk, ami opcióként kérhető a modell eddigi verseny-hűtőrácsa helyett.  A nyolcfokozatú automata helyett a kupéhoz (tehát a kabrióhoz nem) hétfokozatú kéziváltó kérhető.