A Mojave sivatagról kapta a nevét, de fontosabb, hogy Desert Rated (kb. sivatag-kompatibilis) címkét kapott a Jeep Gladiator legújabb kiadása.

Az autót kifejezetten sivatagi használatra optimalizált tartozékokkal és cserealkatrészekkel szerelték fel, a különleges (elöl megkettőzött) lengéscsillapítóktól kezdve a megerősített vázszerkezeten és tengelyeken át a speciális abroncsokig. Különlegesek az első sportülések is, elöl 25 mm-rel megemelték a futóművet, a nyomtávot 12 mm-rel szélesítették ki, alulról ezüst színű lemez védi a sérülésektől.

Beszáll a Dakar-raliba a Jeep? 1

2020 Jeep® Gladiator Mojave

Az év második negyedévétől forgalmazott Gladiator Mojave Command-Trac összkerékhajtási rendszert kap felezővel és zárható hátsó differenciálművel. Utóbbi akár gombnyomásra, nagy sebességnél is reteszelhető; erre most először kínál lehetőséget a Jeep.

Az autót kifejezetten homokba tervezett küszöbvédő elemekkel szerelték fel.

Beszáll a Dakar-raliba a Jeep? 2

2020 Jeep® Gladiator Mojave

Már csak az a kérdés, hogy a Desert Rated sorozat megjelenéséből következtethetünk-e arra, hogy a Jeep hivatalos formában is szeretne részt venni terepralikon – mondjuk a Dakaron? Ha elképzelünk egy ilyen Gladiator Mojave modellt mondjuk a konszerntestvér Dodge brutális SRT Hellcat motorjával kombinálva, bizony nem hangzik rosszul az ötlet…

A Jeep Gladiator Mojave részleteit bemutató filmért kattints ide.

Beszáll a Dakar-raliba a Jeep? 3

2020 Jeep® Gladiator Mojave