Biztató előjelekkel kezdte a WTCR malajziai szezonzárójának első időmérőjét a bajnoki éllovas Michelisz Norbert, hiszen a két szabadedzésen az 1. és a 2. helyezést szerezte meg. Ugyanakkor a kvalifikáció előtt a Hyundai magyar versenyzője elárulta, hogy nem volt tökéletes az autó érzésre, főleg új gumikon kicsit szenvedett a pályán.

Úgy tűnt azonban, hogy a riválisok helyzete sem volt ideális, hiszen közülük senki sem tudott bekerülni a top 10-be az edzéseken, de azt nem lehetett tudni, hogy mennyit tartalékoltak.

Michelisz az első időmérős gyors körével rögtön az élre ugrott, 2:14.100-at autózott, miközben előtte a csapattársa, Gabriele Tarquini adta neki a szélárnyékot. Másodjára ugyanezzel a taktikával ment ki a Hyundai párosa, és Michelisz több mint háromtizedet javított.

Eközben a Lynk&Co bajnokesélyesei, Yvan Muller és Thed Björk a szabadedzésekhez hasonlóan tovább szenvedtek a mezőny hátsó felében, a hondás Esteban Guerrieri viszont ott volt az első tízben.

Több mint tíz perc volt hátra, amikor rádión jelezte a mérnökének Michelisz, hogy úgy érzi, nem maradt sok az autóban, kiautózta közel a maximumot. Nem teljesített már újabb gyors kört, de erre nem is volt szüksége, mert senki sem tudott igazán a közelébe férkőzni.

A magyar versenyző megnyerte az első időmérőt, amivel további öt ponttal növelte előnyét az élen, hiszen a riválisok közül senki sem végzett az első ötben. Guerrieri tizedik, Muller 16. lett, Michelisz mögött a számára nagyon kedvező Panis, Girolami, Azcona sorrend alakult ki.

Boldogan, de a helyzetét reálisan látva értékelt Michelisz a pole pozíció megszerzése után, kiemelve, hogy bár fontos eredmény volt az időmérő megnyerése, a lényeg vasárnap jön a három futammal, és azelőtt még egy újabb időmérő is lesz.

“Ami kívülről nem biztos, hogy látszott, az az, hogy mennyire jó csapatunkát végeztünk. Tökéletesen adta ki nekem mindig a szélárnyék Gabriele mögött, a végére pont olyan közel voltam, hogy tervezni sem tudtuk volna jobban. Volt némi szerencsénk, de ez a mai pole pozíció tényleg csapatmunka volt” – mondta Michelisz

A második időmérő magyar idő szerint 12.30-kor kezdődik.

Michelisz nyerte az első időmérőt a bajnoki döntőn 1