Amióta 2018 végén megkezdődtek a leendő gyár földterületi előkészületei, a helyszínen dolgozó munkagépek több mint 1,7 millió köbméter földet termeltek ki és forgattak vissza, a mérnökök pedig mintegy 1350 méter hosszú föld alatti csőhálózatot fektettek le, és 11 ezer méternyi esővíz-elvezető árkot alakítottak ki.

A területen körülbelül 200 teherautó és kamion fordul meg naponta. A környék közúti és egyéb infrastruktúra-fejlesztési előkészületei, valamint az északnyugati ipari park építkezést előkészítő munkafolyamatai a tervek szerint haladnak.

A BMW Manufacturing Hungary Kft. már az idei év végén felállítja a leendő üzem területén a 2020 tavaszán induló építkezési munkálatokhoz szükséges berendezéseket. Az építkezés a cölöpök beágyazásával és a szerkezeti alapok kiöntésével veszi kezdetét jövő tavasszal.

2018 őszén a BMW aktív toborzási munkába kezdett Magyarországon, a debreceni gyár humán erőforrást felépítő és építkezési munkafolyamatokat előkészítő munkatársai pedig már idén nyáron munkába álltak.