Az MTI a Lánchídon áthajtó elnöki konvojról, illetve Erdogan Várban álló Mercedeséről adott ki képeket. A rendszám helyén egy aranyszínű tábla látható, rajta egy vörös kör, benne arany csillagok.

Rendszám nélküli Mercedesszel szállítják Erdogant 1

Erdogannak egyébként négy páncélozott Mercedes-Maybach S600 Pullman Guardja van, ezekből most kettő érkezett Budapestre. Ez a Mercedes egyik legdrágább modellje, hiszen az elérhető legnagyobb luxust és páncélozást is kínál.

A jármű 6499 milliméter hosszú, azaz több mint egy méterrel hosszabb a normál Maybach modellnél. Magassága 1598 milliméter, ami 10 centivel több, mint a hagyományos S-osztályé, így a fejtér fejedelmi odabent.  Motorja 6,0 literes duplaturbós, V12-es, amely 530 lóerős teljesítményt és 830 Nm nyomatékot produkál. A páncélozás nélküli modell 6,4 másodperc alatt képes százra gyorsulni és nem lehetetlen a 290 km/órás sebesség sem, ahogy az a Vezess korábbi cikkéből kiderül.

Az árát csak megtippelni lehet, hiszen a páncélozott modellekről kevés információ szivárog ki, a Pullman modell 150 milliós árának akár a duplája is lehet.

Ezen a videón részletesen megismerkedhetsz a modellel: