Június 30-án vasárnap Rennie Scaysbrook motorkerékpáros szakújságíró új, egyelőre még nem hivatalos csúcsot futott a Pikes Peak hegyi felfutó versenyen. Az alábbi videó még 29-én, az utolsó edzésnapon készült az új bajnokról.

A szériaállapotában 175 lóerős V4-es motorral hajtott, adaptív felfüggesztésű Aprilia Tuono 1100 9 perc 44,963 másodperc alatt száguldott fel a 4305 méteres tengerszint feletti magasságon fekvő célba.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pikes Peak Int’l Hill Climb (@pikespeakhillclimb) által megosztott bejegyzés, Jún 30., 2019, időpont: 12:13 (PDT időzóna szerint)

A világhálón renski33 néven ismert pilóta nem örülhet önfeledten győzelmének, hiszen a géposztály eddigi csúcstartója, a 36 éves Carlin Dunne (nyitóképünkön) tragikus balesetben vesztette életét a versenyen. A Ducati Streetfighter V4 nyergében versenyző Dunne szintén rekordgyanús időt futott, amikor a cél előtt pár száz méterrel bukott. Ő volt a hetedik versenyző, aki a Pikes Peak 97 éves története során elhunyt. Carlin Dunne-ra tavalyi győzelmének felvételével emlékezünk.