Talán Németországban érezte magát az audis, akit az M7-es fotóztak le a rendőrök. A Somogy Megyei Közlekedésrendészeti Osztály egyenruhásai 2019. június 14-én az M7-es autópályán, Zamárdi térségében végeztek sebességmérést. Az ellenőrzés idején egy Audi sofőrje az adott útszakaszra vonatkozó 130 km/órás megengedett legnagyobb sebesség helyett 211 km/órás sebességgel közlekedett.

A 81 km/órás sebességtúllépésért 130 000 forintos bírságra számíthat az autós.  Elvileg hat büntetőpont is kerülne a rendszerbe a neve mellé, de vélhetően csak egy csekket kap majd a jármű üzembentartója.

Gyorshajtásos bírságtáblázat:

200 felett az M7-esen 1Nem ez az autós az egyetlen, aki mostanában nagyobb összegű bírságra számíthat, ugyanis az utóbbi időben úgy tűnik megszaporodtak az ilyen esetek. Elképzelhető, hogy a rendőrség számol be  sűrűbben az ilyen esetekről, vagy a jó idő beköszöntével szaporodtak meg a durva gyorshajtásos esetek hazánk útjain.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy mindig körültekintően, a jelzett sebességkorlátozásnak megfelelő tempóban haladjunk. A sebesség helyes megválasztásával csökkenthetők és megelőzhetők a közúti közlekedési balesetek!