A Toyota és a Subaru nevét általában egy virgonc kupé: a GT86 / BRZ páros kapcsán szokás egy mondatban említeni. A tájékozottabbak hozzáteszik a Subaru Crossterk (nálunk XV) plug-in hibrid verzióját, amely a Prius Prime (nálunk PHEV) hajtáslánckomponenseit hasznosítja.

A jövőben ennél jóval szorosabb szálak fogják összekötni a két céget: ahogy ma bejelentették, közösen fognak akkumulátoros villanyautó (EV) platformot, illetve arra épülő személyautókat és szabadidőjárműveket fejleszteni.

Hogy pontosan mikor indul be a közös munka, egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy az első közös modell egy kompakt crossover lesz. Kérdés, hogy ez ugyanaz a modell-e, amelyet a Subaru már 2016 óta fejleszt (tehát gyakorlatilag egy zéró emissziójú Crosstrek), vagy egy teljesen új konstrukcióról lesz-e szó. Mivel az ehhez hasonló kooperációk célja elsősorban a fejlesztés felgyorsítása és a költségek csökkentése, az előbbire tippelünk.

A két japán vállalat bejelentése egy nappal azután érkezett, hogy a Jaguar Land Rover és a BMW-csoport hasonló célú együttműködési megállapodást jelentett be.