Állampolgári bejelentés, érkezett a rendőrséghez amely szerint az M5 autópályán Dabas térségében egy olyan kamion közlekedik, amelynek vontatmánya sérült és rakományának darabjai az úttestre esnek menet közben. A helyi járőrök az M5 autópálya 54. kilométerszelvényében ellenőrizték a szerb honosságú járműszerelvényt és annak szintén szerb vezetőjét.

Az intézkedés során a rendőrök megállapították, hogy a szerb férfi által vezetett járműszerelvény vontatmánya és annak ponyvája oly mértékben rongálódott, hogy az azzal való közlekedés közvetlen balesetveszéllyel járt. Az ellenőrzés során a járőrök megállapították azt is, hogy a tehergépkocsi vontatmánya aznap korábban az M1 autópályán egy közlekedési balesetben rongálódott, és a sofőr így folytatta vele útját.

A szerb férfit a rendőrök a Dabasi Rendőrkapitányságra állították elő gyorsított szabálysértési eljárás lefolytatása céljából, amelynek keretében pénzbírsággal sújtották, a pótkocsi forgalmi engedélyét pedig még a helyszínen elvették.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a járművezetőket, hogy a közlekedési szabályok betartásával, fokozott figyelemmel vezessenek!

Balesete után szétszakadva ment tovább a kamion az M5-ösön 1Balesete után szétszakadva ment tovább a kamion az M5-ösön 2Balesete után szétszakadva ment tovább a kamion az M5-ösön 3Balesete után szétszakadva ment tovább a kamion az M5-ösön 4