2025-re minden, Európában forgalmazott Honda részben vagy teljesen elektromos hajtást kap, ígéri a gyár. A zéró emissziójú modelleket a parányi Honda e vezeti fel: a városi kisautó külön erre a célra fejlesztett EV-padlólemezre épül, a sportos vezethetőség jegyében hátsó kerekei hajtottak. Gyorstöltővel 30 perc alatt 80 százalékra tölthető akkumulátora, amely teljes kapacitásán kerek 200 kilométernyi hatótávolságot ígér.

Már rendelhető a Honda picuri villanyautója 1
Már rendelhető a Honda picuri villanyautója 2

Már rendelhető a Honda picuri villanyautója

Már rendelhető a Honda picuri villanyautója

Már rendelhető a Honda picuri villanyautója 6
Már rendelhető a Honda picuri villanyautója 7
Már rendelhető a Honda picuri villanyautója 8
Fotó megosztása:

A Honda 2020 tavaszától forgalmazza az autót, ám mivel mintegy 25 ezren jelezték érdeklődésüket a városi járgány iránt, most kinyitották a pénztárakat: négy országban (Németország, Norvégia, Nagy-Britannia és Franciaország) előleg befizetésével biztosíthatják maguknak az ügyfelek a viszonylag rövid várakozási időt.

Az előleg összege országonként változik, a németeknél és a franciáknál 800 euró (261 ezer Ft), Angliában 800 font (298 ezer Ft), Norvégiában 8000 korona (267 ezer Ft). Felszereltségről egyelőre nincs szó, de a színt már most ki kell választania az érdeklődőknek az öt lehetséges árnyalat közül.

honda-e