“Ki mondta, hogy egy tűzoltó csak szolgálatban menthet életet? Baleset történt ma nem sokkal dél előtt a Nyakaskő környékén, a biai szennyvíztisztítónál. A piros autó vezetője félrerántotta a kormányt, majd megcsúszott, és az út melletti árokba, pontosabban a patakmederbe borult.

Takáts Tibor, a BIA ÖTE önkéntes tűzoltója, a szennyvíztisztitó telep munkatársa hallotta a csattanást, és azonnal segíteni indult. Az autó fejjel lefelé érkezett a patakba, és olyan szerencsétlenül borult az autó a feje tetejére, hogy az eszméletét vesztett sérült a víz alá került. Az épp arra közlekedő biai fuvaros, Hosszú László segítségével közösen megkampózták az autót, és kiemelték az árokból.

A sérült kiemelése után Tibor megkezdte az újjáélesztést, az időközben megérkezett mentők pedig folytattak a végül sikeres életmentést. A sérültet ezután mentőhelikopterrel kórházba szállították. Ha ők nincsenek a helyszínen, és nem cselekednek ilyen gyorsan és hatékonyan, talán már a mentők sem tudtak volna segíteni.

Szívből gratulálunk mindkettőjüknek! Büszkék vagyunk, hogy az egyik életmentő a Biatorbágy Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktív tagja. A sérültnek jobbulást kívánunk!”