Hatvan éve dolgozik együtt újra és újra az Aston Martin és a Zagato. Ennek, no meg az utóbbi századik születésnapjának a tiszteletére 19 darabos szériában egy különleges sportautót építenek.

Az Aston Martin DBS GT Zagato a közelmúltban bemutatott DBS Superleggerára, minden idők legbrutálisabb közúti Aston Martin modelljére épül.

Legfontosabb megkülönböztető stílusjegye a dupla buboréktető, amely a szélvédő felső élétől egészen a farig húzódik: a tervezők feleslegesnek ítélték a hátsó szélvédőt.

Nem csak a tető idézi a klasszikus Zagato munkákat; a lendületes ívek és domborulatok, az izmos kerékdobok, a speciális fényszórók és keréktárcsák, továbbá az egyedi hűtőmaszk mind az egykori DB4 GT Zagato klasszikus stílusát idézik – a hasonlóság több mint tudatos, az alkotók a legendás szépségű sportautó méltó utódját igyekeztek megalkotni.

Újabb Zagato-csodát épít az Aston Martin 2

Aston Martin DB4 GT 1959-ből

Az Aston Martin DBS GT Zagato önmagában nem megvásárolható, kizárólag a versenypályára szánt retró modellel, az ötvenes évekbeli eredeti DB4 tervrajzait és alkatrészeit felhasználva épített DB4 GT Zagato Continuation típussal együtt párban (ld. nyitóképünkön) kaphatók. Egy csomag ára hatmillió font, plusz adók.

Mennyi? Igen, ez nettó 2,2 milliárd forint. De ne legyen kétségünk a felől, hogy mindegyikre lesz vagy már van is vevő.

A DB4 GT Zagato Continuation első példányait az év végén, a DBS GT Zagatókat egy évvel később kezdik árulni.