Péntek délután közel negyven közlekedési balesethez riasztották a tűzoltókat, a leggyakrabban az útról lesodródott, árokba csúszott vagy összeütközött járművekhez kellett kimenniük. Az előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is lehullhat, ezért a katasztrófavédelem arra kérte az autósokat, hogy a téli időjáráshoz megfelelően felkészített kocsival induljanak útnak. Felhívták a figyelmet a téli gumira, valamint arra, hogy ilyenkor nem árt a szokottnál többet tankolni.

Képeken az országot beborító havazás 1

Pécs

Nem csak a közúti, de a vonatok közlekedését is nehezíti a havazás. A MÁV közleménye szerint több vonalon is késtek a vonatok, így néhány helyen 5-15 perccel többet kell várni a vonatokra, de például a Hatvan-Szolnok vonalon 20-60 perccel hosszabb a menetidő. Azt azonbam megjegyezték, hogy a szakemberek folyamatosan dolgoznak a váltók tisztításán, továbbá megjegyezték, hogy a vasút biztonságosabb közlekedési forma ilyen körülmények között. Azzal azonban mintha nem számolnának, hogy vannak emberek, akik időben oda szeretnének érni valahová.

Képeken az országot beborító havazás 2

Budapest

Az időjárási előrejelzések szerint szombaton országszerte havazás és borult idő várható, éjszaka azonban már nyugat felől felszakadozik a felhőzet. Havazás ezután inkább az ország keleti részében lesz várható. Vasárnap a Dunántúlon felhős idő lesz, de náha kisüt a nap és csapadék nem várható. A Dunától keletre és a Tiszántúlon lehet esély havazásra havazás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a Dunántúlon -3 és -10 fok között várható, keleten -1 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 0 fok körüli lesz.

Képeken az országot beborító havazás 3

Salgótarján