Egy tankolással akár 770 kilométert képes megtenni a Subaru Crosstrek Hybrid, a márka első PHEV modellje. Ebből 51 kilométert tud tisztán elektromos üzemben leküzdeni, akár 105 km/óra sebességig haladhat emissziómentesen a modell.

Itt a Subaru első plug-in hibridje! 1
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 2

Itt a Subaru első plug-in hibridje!

Itt a Subaru első plug-in hibridje! 11
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 12
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 13
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 14
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 15
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 16
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 17
Itt a Subaru első plug-in hibridje! 18
Fotó megosztása:

A kétliteres, közvetlen befecskendezéses boxermotorhoz két villanymotor társul: az egyik indítómotorként és generátorként szolgál, a másik hibrid vagy elektromos üzemben hajtja a modellt, illetve a fékenergia-visszanyerésben jut szerephez. Ez utóbbihoz új elektronikus szabályozású fékrendszert fejlesztettek, hiszen a mechanikus súrlódóféket kisebb mértékben alkalmazza a modellt.

A 2019-es hibrid modell nem csak a széria legtakarékosabb, de egyben a legerősebb verziója is, bár a hajtáslánc teljesítményéről nem közöl adatot a Subaru. A fokozatmentes váltóval felszerelt modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 2,6 liter.

Itt a Subaru első plug-in hibridje! 19

Szemmel láthatóan sokat elvesz a csomagtartóból az akkumulátorcsomag.

Alapfelszerelés a teljesítménykifejtést szabályozó SI-DRIVE üzemmódkapcsoló, valamint az aktív nyomatékvektor-szabályozási rendszer.

A képeken látható új lagúnakék gyöngyházfényezés kizárólag a hibrid verzióhoz kapható, a kerekek 18 colosak. A kék árnyalat a fényszórók díszítésben, valamint az utastéri varrásokon és dekorpaneleken is visszatér.

Itt a Subaru első plug-in hibridje! 20