Ezen a hétvégén került megrendezésre számos versenysorozat szezonzárója, illetve a nagy presztízzsel bíró Makaói Nagydíj, ahol több széria is képviselteti magát. Itt történt a hétvége legnagyobb bukása, az F3-as futamon Sophia Flörsch bukott hatalmasat.

A 17 éves versenyzőnő korábban megsérült autóját egy másik pilóta kocsija megdobta, és irányíthatatlanul vágódott ki a pályáról, átszakítva a kerítést és elsodorta az ott tartózkodó fotósokat és pályabírókat.

A lányt gerinctöréssel szállították kórházba, de az orvosi jelentések szerint tudja mozgatni a végtagjait. A rossz helyen tartózkodók közül egy fotós agyrázkódást szenvedett, míg egy másikat májsérülésekkel kezelnek, egy pályabírónak pedig eltört az arccsontja.

Magyar érintettje is volt a hétvégének, szerencsére sérülés nem történt. Szintén Makaóban tartják a WTCR szezonzáróját, és Szabó Zsolt Dávid, a Zengő Motorsport pilótája is bukott az évadot lezáró utolsó futam végéhez közeledve. A fiatal pilóta a kelleténél nagyobb sebességgel érkezett Cuprájával a pálya utolsó kanyarjába.

Lezajlott a rali-világbajnokság szezonzárója is Ausztráliában, ahol a helyi nézők komoly veszélybe sodorták mind magukat, mind a versenyzőket, annyira közel merészkedtek a nagy tempóval elszáguldó autókhoz.

A baj azonban nem ebből lett, hanem egy, a pályára tévedő traktorból. Andreas Mikkelsen el tudta kerülni az ütközést, de a következő kanyarban eldobta a Hyundait.

Szintén az Ausztrál Ralin egy Subaru is csúnyát bukott.

Nagy szerencséje volt a korábbi F1-es pilótának, Alexander Rossinak is. A jelenleg az IndyCar mezőnyt gyarapító pilóta elment a Baja 1000 nevű sivatagi versenyre, ahol majdnem nekiment egy, a versenypályán rossz irányba haladó civil autóval. Végül csak a visszapillantó tükör bánta a találkozót.