Egyre többször sújtja természeti katasztrófa az emberiséget: Európa is megkapja a magáét a globális felmelegedés számlájára (is) írható gondokból, de talán még súlyosabb a helyzet Észak-Amerikában, ahol egymást érik a szélviharok, áradások, extrém időjárási jelenségek.

Az Animal Rescue Rigs nevű szervezet nem az emberek, hanem a katasztrófákban életveszélybe került, otthonukat vesztett vad- és háziállatok megmentését tűzte ki céljául.

Az ARR és a Nissan közös erővel hozták létre a Paws One névre keresztelt mentőjárművet: egy speciálisan átalakított Nissan Titan pickupot.

Az eleve terepképes járművet 15 centis extra hasmagassággal, valamint bütykös terepgumikkal látták el; ezek mögé méretes sárfogókat szereltek. Újak a lökhárítók, amelyekre 6 tonnás teherbírású csörlőket illesztettek.

Az egyedi tetőcsomagtartóra katonai gumicsónakot emeltek, az utastérben vízálló szintetikus üléskárpit várja a mentőszolgálat munkatársait.

A legszebb az egészben, hogy 2019-től ténylegesen szolgálatot teljesít az autó: átkeresztelik Paws Two névre, felszerelik ásókkal, lapátokkal, víztisztító berendezésekkel, valamint az állatok befogásához és szállításához szükséges hámokkal és ketrecekkel.