Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt szombaton délelőtt (2018. október 6-án 8 óra 45 perckor) az M5-ös autópályán. Az út Kecskemét felé vezető oldalán, az ócsai lehajtó közelében esetet elsőként észlelő autósok között volt Végh Adrián t. törzsőrmester, a Készenléti Rendőrség tagja, aki felmérve a helyzetet, azonnal szolgálatba helyezte magát.

A helyzetet felmérve tárcsázta a segélyhívót, mentőt és rendőrt kért a helyszínre, majd megkezdte a baleset sérültjének ellátását. Az egyik gépkocsivezető bal karja erősen vérzett, sebeiből üvegszilánkok álltak ki. A törzsőrmester megtisztította sebeit, majd fedőkötést alkalmazva, azt bekötözte. Ekkor érkeztek a helyszínre a mentők, illetve a rendőrök, akik innen átvették tőle az intézkedést.

Nem véletlen a törzsőrmester ügyessége, hiszen egészségügyi szakközépiskolát végzett, 14 éves kora óta önkéntese a Magyar Vöröskeresztnek, folyamatosan részt vesz mentéssel kapcsolatos tréningeken, képzéseken, és az Országos Mentőszolgálat Pesterzsébeti Mentőállomásának mentőgépkocsi-vezetője.

A fotó: illusztráció