Hiába lelkesítő a szupersportos Toyota Yaris GRMN, az átlagemberek sem menettulajdonságai, sem ára miatt nem élvezhetik képességeit. Ezért a Toyota most elkészítette a modell szelídített kiadását, amellyel első ízben Európában is megjelenik a márka Japánban már meglehetősen népes sportmodell-családja.

A Yaris GR Sport tervezői a GRMN futóművénél tanultakat használták fel: Sachs lengéscsillapítókat és tömör kanyarstabilizátort építettek be, a szabad magasságot 11 mm-rel csökkentették, valamint további 7-tel ült közelebb a karosszéria a 17 colos, fekete kerekekhez. Ez utóbbiak exkluzív darabok, és a GRMN speciális Bridgestone Potenza RE50 205/45R17 abroncsaival szerelték őket.

Hibrid sportautót épített a Toyota 1

A GR SPORT kizárólag ötajtós kivitelben lesz elérhető, és a Yaris normál hibrid hajtásláncát kapja meg – vélhetően további motoropciók mellett.

Az optikai kiegészítők a GMRN-re hajaznak: kéttónusú fényezés fekete tetővel, hátsó légterelő, zongoralakk ajtóbetétek, fekete méhsejtszerkezetű hűtőrács, fekete tükörház és ködfényszóró-keret.

A fényszórók belső háza is fekete, és mondani sem kell, hogy a hátsó ablakok is sötétítettek.

Hibrid sportautót épített a Toyota 2

Az autó megjelenését külön rendelhető matricaszett teszi még harciasabbá.

Az utastérben egyedi sportülések, átprogramozott indítóképernyőjű digitális kijelző, valamint a GT86-tól kölcsönzött, apró kormánykerék várja a pilótát. A tetőkárpit fekete, a váltókar és a légbeömlők kerete krómozott.