Szigorúbban ellenőrzik július 5-étől az autók műszaki vizsgájáért felelős cégeket, a szigorúbb követelmények miatt több idősebb autó nem megy már át a műszaki vizsgán. A vizsgáztatók cáfolják az olyan híreket, miszerint a kisebb felületi rozsda, netán karcolások miatt nem engedték volna át az autókat a vizsgán. A tulajdonosok azonban másképp vélekednek a helyzetről.

Az elmúlt héten egy férfi benzinnel locsolta le autóját majd a szerviztől pár méterre felgyújtotta, mert nem ment át a műszaki vizsgán. Legutóbb pedig a Facebook-ot tett közzé egy dühös tulajdonos videót, melyben elmondta, hogy a rohadó küszöb miatt nem felelt meg a 22 éves autója, amit aztán ő is felgyújtott.

Ha az autó első alkalommal nem felel meg a vizsgán, akkor a tulajdonosának három nap áll rendelkezésére, hogy a hibát orvosolja és újabb ellenőrzésre befáradjon az autójával. Ebben az esetben nem kell újra vizsgadíjat fizetnie, ami az eddigi 1500 dínár helyett már 3000 dínár lett, mely 8200 forintnak megfelelő összeg Szerbiában.