A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A rendőrök 2018. július 23-29. között az ellenőrzött járművek esetében 489 alkalommal állapítottak meg jogsértést.

Azonnali közlekedési korlátozást négy nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 59 alkalommal, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 87 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 59 alkalommal kellett intézkedni.

A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során hat esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 38 alkalommal a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a passzív biztonsági eszközt, illetve 134 jármű vezetője túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 13 jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 14 esetben, jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 12 alkalommal, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt négy esetben, míg a passzív biztonsági eszközök használatának hiánya miatt szintén négy alkalommal kellett intézkedniük a rendőröknek.