A német autógyártó beruházásának bejelentésén kedden Budapesten Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a tervezett 400 hektáros terület 2019 második felében kerül a BMW tulajdonába és szintén jövőre kezdődhet a munkaerő felvétele is. Hozzátette, hogy a bejelentést 14 hónapos tárgyalás előzte meg, a BMW több európai várost is vizsgált lehetséges helyszínként.

Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 1
Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 2

Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne

Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne

Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 8
Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 9
Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 10
Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 11
Fotókon az új, magyarországi BMW-gyár helyszíne 12
Fotó megosztása:

A BMW keddi közleménye szerint Debrecen a gyártókapacitás bővítésének ideális helyszíne az infrastruktúra, logisztikai kapcsolatai, a szakképzett munkaerő és a beszállítói hálózat közelsége miatt. A beruházásnak köszönhetően az utóbbiaknál és a vállalathoz kapcsolódó szolgáltatóknál is számos munkalehetőség nyílhat a gyárban létrejövő több mint ezer álláshely mellett.

Oliver Zipse, a BMW Group Igazgatótanácsának gyártásért felelős vezetője közölte, hogy Debrecenben hagyományos belső égésű és elektromos motorral hajtott járművek is készülhetnek ugyanazon a gyártósoron.

Salgó András, a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója az MTI kérdésére ismertette, hogy az új üzem a világpiacra fog autókat gyártani, az építkezés pedig várhatóan 2019 második felében indul.