Sejthető volt, hogy nem tart örökké a villanyautók ingyenes töltése, és előbb, vagy utóbb a szolgáltatók pénzt fognak kérni érte. A sort a Mol kezdte meg, augusztus elsejétől pénzt kérnek az e-tankolásért. A cég az e-cars.hu oldalon olvasható közlemény szerint a jövőben “A fogyasztók igényeinek minél szélesebb körű kiszolgálása, a fenntartási költség, valamint az infrastrukturális beruházások megtérülésének érdekében a MOL ezentúl versenypiaci alapon működteti az e-töltő hálózatát.”

Mennyibe kerül?

Egy gyorstöltés ára 2990 forint, míg a mezei töltésért 1990 forintot kérnek, függetlenül a töltés közben elhasznált áram mennyiségétől.

A cég az év végéig további 10 elektromos töltőt telepít Budapesten, vidéken pedig 15-öt terveznek. Emellett a MOL-csoport részt vesz a NEXT-E projektben is, amelynek köszönhetően a régióban egy 252 darab gyors és ultragyors elektromos töltőből álló regionális hálózatot hoz létre 2020-ig.

A MOL lépése egyelőre nem jelenti azt, hogy a többi, más cégek által üzemeltetett töltőpontokon is azonnal fizetőssé válna a tankolás, de nagyon úgy fest, hogy egy korszaknak, az ingyenes autótöltésnek lassan vége lesz.