Azt követően, hogy Michelisz Norbertet és két hyundaios társát kizárták a pénteki időmérőről a turbó maximális teljesítményének túllépése miatt, majd pontszerzés nélkül zárta  a szombati első futamot, a folytatás sokkal jobban alakult. A magyar versenyző megnyerte a vasárnapi fő futam időmérő edzését szombat délután.

Michelisz volt a leggyorsabb Q1-ben, a Q2-ben és a Q3-ban is. Ebben szerepe lehetett annak is, hogy Ő nem hajtotta meg túlságosan autóját az első futamon a mezőny végéről, hanem a bokszban zárta a versenyt. Igaza lehetett, hiszen a másik két hárasorolt Hyundai sem tudott pontszerző helyre zárkózni.

Michelisz megnyerte az időmérőt a főfutamra 1

Michelisz a Q2-ben volt a leggyorsabb, amikor 2 perc 10, 330 másodperc alatt ért körbe a Slovakiaringen, de a Q3-ban elég volt számára 2:10:537-es idő a pole pozícióhoz. Mögötte Pep Oriola és John Fillippi voltak a leggyorsabbak. Remekelt Nagy Norbert is, aki a hatodik legjobb volt a második időmérőn. Ez azért is jó hír, mert az első időmérőn pont tizedik volt, így a fordított rajtrácsos futamon ő fog az első rajtkockából indulni.

A fordított rajtrácsos futamot ma 19 órától rendezik a Slovakia Ringen. A főfutamra pedig vasárnap 11:45-kor kerül sor, amelyen Michelisz Norbert a pole pozícióból rajtol majd.

WTCR szlovák futam második időmérő eredménye:

Michelisz megnyerte az időmérőt a főfutamra 2