Ugye mindenki emlékszik még arra, amikor a Honda egy elképesztő fűnyírót épített a Top Gear televíziós műsor felkérésére, és 187,57 km/órával beírták magukat a Guinness Rekordok könyvébe? Nos, azóta ki(fű)nyírták őket onnan, ezért most új monstrumot épített a cég, hogy megint ők tarthassák a világcsúcsot. Annyival könnyebb dolguk volt, mint anno, hogy 3D nyomtatóval dolgoztak, ezért (viszonylag) gyorsan és (viszonylag) olcsón méretre gyárthatták az alkatrészeket.

Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 1
Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 2

Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója

Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója

Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 8
Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 9
Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 10
Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 11
Visszatér a Honda őrült szuperfűnyírója 12
Fotó megosztása:

A Honda CBR1000RR Fireblade egyliteres, 190 lóerős blokkját építették be a vázba, a 13 ezret forgó motorból a teljes jármű minden egyes kilogrammjára jut egy lóerő – legalábbis így saccolják az alkotók. A súlytakarékosság érdekében amit lehet, titánból készítettek el, a fékdugattyúktól a kipufogóig.

A jármű vázát a Honda HF2622 fűnyíró traktor adja, bár a slick abroncsok aligha boldogulnának a gyepen. Az előírások értelmében meghagyták a vágószerkezetet és annak elektromos meghajtómotorját.

A legnagyobb kihívás az volt, hogy kellően könnyű pilótát találjanak a fűnyíróhoz: választásuk a 23 éves Jessica Hawkinsra esett, aki évekkel ezelőtt Nagy-Britannia legfiatalabb profi autóversenyzőnőjeként robbant be a köztudatba.