FRISSÍTÉS 12.10: A horvát-magyar határon, Berzence határátkelőnél a horvát hatóságok a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket nem engedik Horvátország területére belépni. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Korábban:

Az Útinform tájékoztatása szerint a horvát-magyar határon, Letenye határátkelőnél a horvát hatóságok a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárműveket 8 óra 20 perctől nem engedik Horvátország területére belépni.

Hófúvás miatt zárhatnak le utakat

Az előrejelzések alapján Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Somogy és Baranya megyében akár 50 km/h-s széllökések is lehetnek, melyek az eddig lehullott és a várhatóan érkező friss havat is megemelhetik, így hófúvásos szakaszokat eredményezhetnek.

Arra kérik az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az érintett megyékben az aktuális út- és látási viszonyokról. Szerda este átmenetileg utakat is lezártak a veszélyes hóátfúvások miatt.

A meteorológiai előrejelzések alapján csütörtökön legfőképp a Dunántúlon várható számottevő havazás, ahol napközben újabb jelentős mennyiségű, 5-15 cm friss hóréteg is kialakulhat.