Az indoklás szerint ugyanakkor a segélynyújtási igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, mégpedig a vezetői engedély kiállításakor – írta a Napi.hu.

A jelenleg hatályos szabály szerint a gépjármű vezetésére jogosító vezetői engedély megszerzésére irányuló, a közúti közlekedésről szóló törvény szerinti vizsgaigazolás annak adható ki, aki az alapfokú iskolai végzettséget és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást megszerezte.

A tervezet kihúzza az előbbi szövegből az “és az elsősegélynyújtási ismeretek elsajátítását tanúsító igazolást” szövegrészt. Így ha a tervezetből valós jogszabály lesz, nem kell elsősegélynyújtási ismerettel rendelkeznie a gépjárművezetésből vizsgázónak.

A jogszabálytervezet ennyit mond csak, viszont az indoklás ehhez hozzáteszi, hogy az igazolást a közlekedési igazgatósági hatóságnak kell bemutatni, a vezetői engedély kiállításakor. Erre viszont jelenleg nem utal a jogszabály, vagyis elképzelhető, hogy a szöveget pontosítani fogják.