A Honda Passport a kilencvenes évek derekától az ezredforduló utáni évekig szerepelt a márka észak-amerikai kínálatában. Nálunk nem forgalmazták, de magát a modellt mégis ismertük, épp csak mifelénk Opel Frontera néven lehetett kapni: mindkettőjük az Isuzu Rodeo átcímkézett változata volt.

Honda Passport 1995-ből

Az Autoblog.com meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a Honda visszahozná a Passportot – mármint a nevet, amit egyébként a közelmúltban ismét le is védetett.

Akár már idén bemutatkozhat az előtanulmány, ha valóban találnak neki helyet a piacon. Európában a HR-V és a CR-V mellett elférne egy fél, esetleg teljes számmal nagyobb szabadidőjármű a márka kínálatában, bár komoly eladásokat aligha várhatna tőle a gyár – a Kia Sorento, Hyundai Santa Fe, Ford Edge kategóriájáról beszélünk.

Honda Pilot 2018

Amerikában más a helyzet. Ott a három üléssoros Pilot lefedi a felső kategóriát, viszont volna kereslet egy hasonlóan nagyméretű, de csak ötszemélyes modellre. Kérdés, hogy a jelenlegi kínálatba harmonikusan illeszkedő dizájnt dolgoznak ki hozzá, vagy megépítik a 2015-ös Honda D Concept (nyitóképünkön) szériaváltozatát – ha ránk bízzák a döntést, inkább feküdjenek neki újra annak a rajzolásnak…