Még 1967-ben alapították a Baird & Co. nevű vállalatot, mely az Egyesült Királyság egyik legismertebb aranykereskedője, így érthető módon különleges járműre van szükségük, ha szállítani kell az értékes terméket. Nem túl rég például összesen 24 darab, egyenként 12,5 kilogramm súlyú aranyrudat kellett átszállítaniuk a Hatton Gardenben nyitott új kiállítótermükbe. Bár egyesek elképzelése szerint ilyen esetben valamiféle páncélautó szükséges, pedig az túlságosan feltűnő lenne.

Viszont elképzelésük szerint pár darab Porsche Panamera Sport Turismo-ból álló konvoj és az őket kísérő motoros rendőrök, valamint az őket figyelő helikopter sokkal kevésbé szúrja a szemet. Így talán a járókelőknek meg sem fordul a fejében, hogy éppen 3,5 milliárd forintot érő arany suhan el mellettük. Azért is esett a Panamera praktikusabb változatára a választás, mert az előírás szerint a járműben el kell férnie a 60 kilogrammos ládának, valamint a vezetőn kívül további két személynek, az operátornak és a biztonsági őrnek. Végül a különleges flotta és a drága szállítmány 40 perc alatt ért célba, amiben benne van a kipakolás is.

Így kell stílusosan 3,5 milliárd forintnyi aranyat elszállítani 1

A Porsche Panamera Sport Turismo jelenleg négy változatban elérhető, a választék a 330 lóerős modellel indul és a 680 lovas hibriddel végződik. Utóbbi a Turbo S E-Hybrid, melynek 4 literes, biturbó V8-as motorja 550 lóerőt teljesít, mellé pedig 770 Nm nyomatéka van. Ehhez jön hozzá a villanyos hajtás, mely 136 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal veszi ki részét a hajtásból. Az összteljesítmény 680 lóerő, nyomatékból pedig hegyeket megmozgató 850 Nm áll rendelkezésre. Álló helyzetből 3,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre, végsebessége 310 km/óra.