Immár magyarul is elérhető a Weber Rescue Tipps and Tricks, amelyben a tűzoltók munkáját segítő ötletek vannak. A külföldi specialista anyagát, a szintén tűzoltóság számára szükséges eszközökkel foglalkozó Pirotext munkatársai fordították magyarra.

A magyar tűzoltók oktatását és képzését segítendő kiadvány olyan hasznos tippeket és trükköket tartalmaz, amelyek meggyorsíthatják és megkönnyíthetik a tűzoltói beavatkozást közúti balesetek után. A több éves múltra visszatekintő kiadvány magyar nyelvű változata ingyenesen hozzáférhető. Az első rész innen, a második innen tölthető le.

Többek között megismerhető belőle, hogyan kell elvágnia  biztonsági övet, hogyan kell szétveszíteni az ablaknyílást, hogyan kell megkezdni a motortérben keletkezett tűz oltását stb.

Új összeállítás segíti az autósok mentését 1

Nem ez az egyetlen kiadvány, amely segítheti a tűzoltók munkáját, külföldön léteznek az úgynevezett mentőkártyák is. A szinte minden autótípushoz elérhető leírásban az autók felépítéséről, a vágási-beavatkozási vagy érintésvédelmi szempontból lényeges pontokról, a felhasznált fémek szilárdságáról közölnek információkat az autógyártók által készített dokumentumok. (itt megnézhetőek) Haladva a korral már okostelefonra is letölthető formátumban is rendelkezésre állnak.