Hétvégtől figyelmeztetésben részesülnek a győri parkolóházban szabálytalanul parkoló autósok. Mint a Kisalföld beszámol róla a győri parkolóházakban, egyes autósok időnként úgy foglalnak el egy-egy beállót, hogy jelentősen megnehezítik, rosszabb esetben lehetetlenné teszik a velük szomszédos terület használatát, azaz elfoglalják a másik parkolóhely egy részét is, így lényegében két helyen parkolnak.

A Győr-Szol Zrt., mint a parkolóházak üzemeltetője január 19-től, péntektől akciót indít az így megálló autósok figyelmeztetésére. Ezekre az autókra, figyelmeztető nyomtatványt helyeznek ki, és az esetről fényképet készítenek. Az ablaktörlő alá becsúsztatott lapon udvariasan felhívják a figyelmet, hogy az autós nem megfelelően parkolt, és kérik, legközelebb figyelmesebben álljon meg.

Ha a társaság akar pénzt is kérhet az ilyen autósoktól, mert a szabályzatuk szerint, aki a szabálytalan megállás miatt egy parkolóhely helyett többet is elfoglal, kötbért köteles fizetni. Egyelőre azonban marad a figyelemfelhívás. A Nyugat-Európában bevált módszer a mozgássérült igazolvánnyal közlekedő autósokra nem vonatkozik.