A családfő szerint ez lehetetlen, mert ha akartak volna, sem tudtak volna ilyen gyorsan menni a telepakolt öreg Skodával. A férfi felesége azt mondta, nem fogják kifizetni a bírságot – írta az Origo.

Aranyás Kriszta azt is elárulta, hogy új ügyvédet keresnek, mert az, aki eddig képviselte őket, nem vállalta a pert a rendőrséggel szemben. “Azt mondta, nincs elég bizonyítékunk ahhoz, hogy bizonyítsuk az igazunkat, és nem lát sok esélyt arra, hogy sikerrel járnánk. Nem akart tőlünk még több pénzt elkérni, ezért inkább elment” – mondta a sofőr felesége. Hozzátette, hogyha befizetnék a bírságot, akkor azzal a rendőrségnek adnának igazat, úgyhogy nagy valószínűséggel pert fognak indítani.

A család októberben Siófok felé tartott, amikor áthaladtak a balatonföldvári ellenőrzőpont alatt. Egy 12 éves Skoda Octaviában ültek, ami 75 lóerős. Négyen voltak az autóban egy hároméves gyerekkel, a csomagtartó pedig tele volt csomagokkal, tehát nehéz volt az autó. A buszsofőr családfő vezetett, aki saját bevallása szerint úgy ismeri a környéket, mint a tenyerét.

Egy héttel később levelet kaptak, amiben az állt, hogy ezen a napon 167 km/h-s sebességgel száguldottak el az ellenőrzőpont alatt.