Nem csak olyan nagyvárosokban kezelik a helyi lakosok kicsit szabadabban a parkolást, mint mondjuk Párizs, ahol bátran kocogtatják odébb egymás autóját a megfelelő méretű hely reményében, hanem már Budapesten is beindult egy új népszokás. Az XV. kerületben lévő lakótelepen kinőtték a parkolóhelyeket az autók, így a ház lakói kénytelenek egymás autói elé parkolni.

Ez azonban azt eredményezi, hogy az autóhalom mélyén álló vagy rettenetesen elkésik a munkából vagy nem megy sehová. Erre kerestek megoldást az Újpalotán lakók, akik körében már elterjedt az új módszer. Megegyeztek, hogy amennyiben egymás elé parkolnak, nem húzzák be a kéziféket, így az autókat gurítva fel lehet szabadítani néhány járatot a kijutáshoz. Bár a KRESZ szerint ez nem igazán szabályos, hiszen az kimondja, hogy mindig úgy kell megállni, hogy a közlekedés más résztvevőit ne akadályozzuk, és ne veszélyeztessük.

A Tényeknek nyilatkozó lakos beszámolt arról, hogy kora reggel néha akár 10 autót is át kell mozgatnia annak érdekében, hogy el tudjon indulni.

Egymás autóit tologatják egy budapesti lakótelepen 1