Jó reggelt kedves olvasók, kellemes rehabilitációt, megkezdjük a 2018-as szezont. Ez itt az idei első, többé kevésbé autós hírünk:

Tengernyi olyan Lego készlet kapható a boltokban, amikre az átlagos gyerek mellett még egy átlagos felnőttnek is megindul a nyálelválasztása. Van a listán elképesztő Claas traktor, Porsche 911 GT3 RS, vagy éppen a fél nappalit munkaterületté változtató lapátkerekes kotrógép.

Igaz, már ezek megépítése is kifoghat a népesség nagy részén, de az igazán nagy mágusok tervrajzok nélkül, a széria Technic Lego alkatrészekből maguk terveznek, építenek valami tényleg ütőset. Mint amilyen ez a Land Cruiser LC 80-as, amelyet az udmurtföldi, Izsevszk városában alkotott egy feketeöves Lego rajongó.

Ha halványlila dunsztod sincs, merre van Udurtföld, ne ess kétségbe, nekünk sem volt. Hogy neked ne kelljen, mi megkerestük a földgömbön, és Oroszország európai részén, a Kelet-európai-síkságon, a Vjatka és a Káma alsó folyása között találtuk meg, Baskíriával, Tatárfölddel, a Kirovi területtel, valamint a Permi határterülettel határos. Pezsgő kulturális életéről elég legyen annyi, hogy a 2012-es Euroviziós Dalfesztiválon az alábbi slágergyanús pályaművel zsebelt be második helyezést az udurtföldi asszonykórus:

Szóval már érted, miért készülnek ott a szombat esti bulika helyett inkább ilyen Lego csodák. A Lego fórumokon Madoca1977 néven regisztrált zseni Land Cruisere nemcsak négykerék-hajtású, hanem távvezérelhető, és a csörlője is működik. Van diffizára, felezője és a extra lámpákat, tetőcsomagtartót és snorkelt is kapott.

Ebben a videóban pedig az alkotó részletes magyarázóvideója, hogy mit, hogyan csinál a játéknak már nem igazán nevezhető Lego terepjáró: