Egy komolyabb szerződés a mai napig elképzelhetetlen hagyományos, régimódi aláírás nélkül, általában ez a hitelesség és a biztonság garanciája – hamarosan azonban ez megváltozhat. Létrejött ugyanis a világ első távolból megkötött szerződése a Toyota Financial Services és annak ügyfele között.

A finanszírozás és biztosítás területén tevékenykedő RouteOne feldolgozta a Toyota Financial Services számára a világ első távolból aláírt lízingszerződését. A cég új technológiája, a Remote eSign a gyors, rugalmas és bárhol elvégezhető szerződéskötést kínál.

A szerződéscsomag elektronikusan hozzáférhető és aláírható, teljes mértékben helyettesíti a személyes szignálást, de ha a vásárló számára megnyugtatóbb tollal, papírra leírni a nevét, a RouteOne Remote eSign akkor is hasznos, hiszen a szerződéskötést megelőzően bizalmasan áttekintheti a dokumentációt.

A Remote eSign több, mint egy jelszóval védett PDF dokumentum: az eljárás egy kétlépcsős hitelesítési eljárás végén olyan biztonságos URL-t bocsát a szerződést kezdeményező kereskedő részére, amelyen keresztül ő is, az ügyfél is beléphet egy kóddal védett „virtuális aláíró terembe.” Az ügyfél végleges formájában tekintheti át vagy „írhatja alá” a szerződést.

Hamarosan már nemcsak az információszerzés történhet online, de az autóvásárlás teljes folyamata is.