Az abszolút tizenhatodik helyen áll, egyben a legjobb autógyártó a Toyota azon a monstre felmérésen, amelyet a Newsweek hetilap szervezett és adott ki.

A világ ötszáz legnagyobb részvénytársaságának környezetvédelmi teljesítményét elemző Newsweek Green Ranking listáján az abszolút 16., az autógyártók között pedig az első helyen végzett a Toyota Motor Corporation. Összesen nyolc területen mérik a vállalatok teljesítményét, megvizsgálják az energia- és vízfelhasználást, valamint a hulladékkibocsátást is.

Bizony nem az autóipar a legzöldebb iparág 1

Az ötszáz ökocég listáján a második legkiválóbb autógyártó a Daimler, az abszolút 45. helyen. Utánuk jön a Hyundai (68), az Audi (74) és a Ford (79). A legjobb százban mindössze hat, míg az első kétszázban csupán tíz autógyártó kapott helyet.

A világ legnagyobbja címért versengő három cég közül a másik kettő nem szerepelt valami fényesen: a Volkswagen a 201., a General Motors a 253. helyen végzett.

Bizony nem az autóipar a legzöldebb iparág 2

A díjat az indoklás szerint nem pusztán a hibrid és üzemanyagcellás technológiáiért, hanem környezettudatos működéséért érdemelte ki a Toyota.